Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες πίτες και πιτάκια!


Οι πίτες αποτελούν γευστικά αριστουργήματα από υλικά που συνδυάζουν την σοφία της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή γαστρονομία.Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα βρίσκει κανείς πολλά και διαφορετικά είδη πίτας.
Αποτελούν κάποιες φορές το απαραίτητο συνοδευτικό του ενός πλούσιου εορταστικού ή όχι τραπεζιού!

Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα


Η Κεφαλονίτικη πίτα είναι μια πίτα που αποτελεί από μόνη της ένα κύριο πιάτο. Είναι πολύ νόστιμη και θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σε κάθε σας τραπέζι αν την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο.

Πιτάκια με παστουρμά και ανθότυρο


Ο παστουρμάς (ή παστρουμάς) είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία.Καταναλίσκεται ως μεζές (ορεκτικό) που συνηθίζεται σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Βαλκανική χερσόνησο με ούζο, ή ρακή. 

Εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης 


Μέσα σε μισή ώρα θα έχετε ετοιμάσει το πιο πρωτότυπο γιορταστικό πρώτο πιάτο, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.Το κατσικίσιο τυρί έχει ιδιαίτερη γεύση, είναι κρεμώδες και ταιριάζει ιδανικά σ΄αυτή τη συνταγή, ειδικά στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της.

Χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα 


Μια γιορταστική και πληθωρική σε γεύσεις, πίτα με κιμά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, που να ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις.

Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα χωρίς φύλλο


Στα αστικά κέντρα οι πίτες έχουν διαφοροποιηθεί και εξελιχθεί ανάλογα με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις.
Έτσι σήμερα συναντάμε πίτες και πίτες με φύλλο έτοιμο ή σπιτικό, με σφολιάτα, με ζύμες ψωμιού αρμυρές και γλυκές.
Πολλές από αυτές έχουν επιρροές από ξένες κουζίνες

Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά


Ο παστουρμάς είναι μια λιχουδιά την οποία μερικοί αγαπάνε χωρίς ενδοιασμούς και άλλοι μισούν με πάθος, εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε αυτήν την πολύ εύκολη και απλή συνταγή!
Μια εντελώς διαφορετική πατσαβουρόπιτα που  φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Καλλίδης που θα αφήσει και τον πιο δύσκολο Κωνσταντινουπολίτη καλεσμένο σας άφωνο!

Ρολάκια κανταΐφι με ελληνικά τυριά


Το φύλλο κανταΐφι είναι το βασικό υλικό για ορισμένες από τις πιο απολαυστικές γλυκές ή αλμυρές παρασκευές του κυριακάτικου ή γιορτινού τραπεζιού.

Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα


Για το γιορτινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι μια τάρτα με κοτόπουλο και γραβιέρα που θα σας πάρει το μυαλό. Η αλμυρή αυτή τάρτα έχει υφή, αλμυρού μπισκότου βουτύρου και η γέμιση είναι τυρένια με γραβιέρα και κοτόπουλο.Δείτε:Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα

Η πίτα της επόμενης ημέρας (Το πρωινό 26.12)


Αξιοποιούμε τα υλικά από το γιορτινό τραπέζι για να φριάξουμε μια υπέροχη πίτα!Δείτε:Η πίτα της επόμενης ημέρας (Το πρωινό 26.12)




1 σχόλιο:

  1. As reported by Stanford Medical, It's indeed the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh on average 42 pounds lighter than we do.

    (And really, it is not about genetics or some secret-exercise and absolutely EVERYTHING to do with "HOW" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "what"...

    TAP on this link to uncover if this little quiz can help you release your true weight loss possibility

    ΑπάντησηΔιαγραφή