Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κεφτές,κεφτές και κεφτές......



Η Κινεζική συνταγή "τέσσερις χαρούμενοι κεφτέδες" προέρχεται από την επαρχία Σαντόνγκ. Η συνταγή χρονολογείται από τη δυναστεία Τσιν (221-207 π.Χ.)
Το αρχαίο Ρωμαϊκό βιβλίο μαγειρικής Περί μαγειρικής περιλαμβάνε πολλές συνταγές φαγητών που έμοιαζαν με κεφτέδες.
Οι πρώιμες συνταγές σε μερικά από τα παλαιότερα γνωστά αραβικά βιβλία μαγειρικής έκαναν αναφορά σε καρυκευμένες μπάλες αρνίσιου κρέατος.
Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές κεφτεδακίων που μπορεί να μην περιέχουν κρέας αλλά μόνο λαχανικά!

Από την άλλη στην Ελληνική κουζίνα σημαντικά τροφικά προϊόντα είναι,οι ντομάτες,το τυρί,τα κολοκυθάκια,τα όσπρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι.
Τα υλικά αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια ποικιλία από κεφτέδες που συνήθως σερβίρονται με κρασί, με ούζο ή με τσίπουρο σε μεζεδοπωλεία, ουζερί και τσιπουράδικα, αλλά επίσης σερβίρονται στο μεσημεριανό τραπέζι αλλά και σε επισκέπτες που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του.

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα


Το τρυφερό, μικρό ή μεγάλο κολοκυθάκι έχει απίστευτη ευελιξία στην κουζίνα, είναι ελαφρύ και αποκτά το ενδιαφέρον που θα του δώσει η συνταγή.

Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες



Το ρεβίθι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος. Μια πεντανόστιμη Αγιορείτικη συνταγή...
Δείτε:Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες



Πατατοκεφτέδες νηστίσιμοι

Ξεφύγετε από τς κλασσικές βραστές πατάτες ή πατάτες στον φούρνο και δοκιμάστε τους πατατοκεφτέδες.
Δείτε:Πατατοκεφτέδες νηστίσιμοι

Ντοματοκεφτέδες νησιώτικοι

Με αρωματικές και πεντανόστιμες ντομάτες φτιάχνουμε ένα παραδοσιακό μεζεδάκι που δεν λείπει από κανένα νησιωτικό σπίτι.
Οι ντοματοκεφτέδες με τα υλικά τους κλείνουν μέσα σε κάθε μπουκιά  την Ελλάδα!

Σημείωση: Αν αφαιρέσουμε στις πιο πάνω συνταγές το τυρί ή το γιαούρτι όπου υπάρχει τους μετατρέπουμε σε νηστίσιμους.

πηγη:el.wikipedia.org


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου