Το Πάσχα έφτασε και οι συνταγές της Λαμπρής για τα διάφορα εδέσματα της γιορτής του Πάσχα είναι πολλές παραδοσιακές και νόστιμες. Σύντομα κάθε σπίτι θα πλημμυρίσει από αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα και παράδοση.
Παριανή Μαγειρίτσα
Η συνταγή αυτή είναι αγαπημένη παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν το Πάσχα στην Πάρο αλλά νομίζω και σε άλλλα μέρη της πατρίδας μας!.
Δείτε:Παριανή Μαγειρίτσα
Κοκορετσάκια στο φούρνο
Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!
Δείτε:Κοκορετσάκια στο φούρνο
Τα μυστικά για το τέλειο κοντοσούβλι
Δείτε:Τα μυστικά για το τέλειο κοντοσούβλι
«Λαμπριανό»
Αρνί γεμιστό Αστυπάλαιας
Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή της ελληνικής παράδοσης.
Η Λαμπρή γιορτάζεται στην Αστυπαλιά με γεμιστό αρνάκι το «Λαμπριανό».
Η παρασκευή ενός γιορτινού φαγητού φτιάχνει τη διάθεση, δίνει ικανοποίηση, γεμίζει το σπίτι με τις ζεστές μυρωδιές της γιορτής. Συγκεντρώστε τα υλικά σας και αρχίστε!
Σαλάτες για το πασχαλινό τραπέζι
Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στο απόλυτο remake της!
Το απόλυτο remake της κλασικής χωριάτικης σαλάτας: χώμα παξιμαδιού/ τοματίνια Σαντορίνης/ αρωματικό κρεμμύδι/ φρέσκια κάπαρη/ πιπεριές/ αγγούρι julienne και κατίκι Δομοκού. Είναι εύκολη και εντυπωσιακή, ταιριάζει απόλυτα με τα ανοιξιάτικα τραπέζια σου και το καλύτερο;
Ρωσική σαλάτα
Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο του Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα παρά πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Δείτε:Ρωσική σαλάτα
Τζατζίκι:Όλα τα μυστικά του και η βασική συταγή
Είναι ίσως το πιο κλασικό ελληνικό ντιπ. Τα βασικά του υλικά είναι τρία: γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο. Από εκεί και πέρα ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο πειραματισμού.
Τηγανιτές πατάτες:Πώς να φτιάξετε τις πιο τέλειες!
Πώς θα φτιάξετε τις καλύτερες και
πιο νόστιμες
τηγανητές πατάτες που έχετε δοκιμάσει.
Ξεσκέπαστη τυρόπιτα Μάνης με μυζήθρα και άνηθο
Η παραδοσιακή μανιάτικη διατροφή παρά τον λιτό και απέριττο χαρακτήρα της θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας.
Πατσαβουροτυρόπιτα
Αν σας περισσεύουν μερικά φύλλα κρούστας και δεν θέλετε να κάθεστε να τυλίγετε και να ξετυλίγετε πιτάκια και μπουρεκάκια, τότε ανοίγετε το ψυγείο, βρίσκετε λίγο τυρί, δυο αβγά και λίγο γάλα και στο λεπτό φτιάχνετε μια πίτα μούρλια. Θα την πούμε πατσαβουρόπιτα και θα φαγωθεί σε χρόνο dt.
Δείτε:Πατσαβουροτυρόπιτα
ΠΗΓΗ:el.wikipedia.or/
sofissecrets1.blogspot.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου