Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Συνταγές της Λαμπρής

  No comments    
categories: 

Το Πάσχα έφτασε και οι συνταγές της Λαμπρής για τα διάφορα εδέσματα της γιορτής του Πάσχα είναι πολλές παραδοσιακές και νόστιμες. Σύντομα κάθε σπίτι θα πλημμυρίσει από αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα και παράδοση.

Παριανή Μαγειρίτσα 


Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού(συκωταριά) και ρύζι.Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή(νηστεία).
Η συνταγή αυτή είναι αγαπημένη παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν το Πάσχα στην Πάρο αλλά νομίζω και σε άλλλα μέρη της πατρίδας μας!.

Κοκορετσάκια στο φούρνο


Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!

Τα μυστικά για το τέλειο κοντοσούβλι


Το Πάσχα είναι η αγαπημένη γιορτή των κρεατοφάγων! Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το πατροπαράδοτο αρνί, προτείνουμε μια συνταγή κοντοσούβλι.
Δείτε:Τα μυστικά για το τέλειο κοντοσούβλι


«Λαμπριανό»
Αρνί γεμιστό Αστυπάλαιας


Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή της ελληνικής παράδοσης. 
Η Λαμπρή γιορτάζεται στην Αστυπαλιά με γεμιστό αρνάκι το «Λαμπριανό».
Η παρασκευή ενός γιορτινού φαγητού φτιάχνει τη διάθεση, δίνει ικανοποίηση, γεμίζει το σπίτι με τις ζεστές μυρωδιές της γιορτής. Συγκεντρώστε τα υλικά σας και αρχίστε!

Σαλάτες για το πασχαλινό τραπέζι


Συνταγές για ελαφριές και υγιεινές σαλάτες, που θα ισορροπήσουν με την παρουσία τους τις λιπαρές λιχουδιές του λαμπριάτικου τσιμπουσιού.

Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στο απόλυτο remake της!


Το απόλυτο remake της κλασικής χωριάτικης σαλάτας: χώμα παξιμαδιού/ τοματίνια Σαντορίνης/ αρωματικό κρεμμύδι/ φρέσκια κάπαρη/ πιπεριές/ αγγούρι julienne και κατίκι Δομοκού. Είναι εύκολη και εντυπωσιακή, ταιριάζει απόλυτα με τα ανοιξιάτικα τραπέζια σου και το καλύτερο; 
Δείτε: Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στο απόλυτο remake της!

Ρωσική σαλάτα

Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο του Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα παρά πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.

Τζατζίκι:Όλα τα μυστικά του και η βασική συταγή


Είναι ίσως το πιο κλασικό ελληνικό ντιπ. Τα βασικά του υλικά είναι τρία: γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο. Από εκεί και πέρα ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο πειραματισμού.

Τηγανιτές πατάτες:Πώς να φτιάξετε τις πιο τέλειες! 


Πώς θα φτιάξετε τις καλύτερες και 
πιο νόστιμες 
τηγανητές πατάτες που έχετε δοκιμάσει.

Ξεσκέπαστη τυρόπιτα Μάνης με μυζήθρα και άνηθο


Η παραδοσιακή μανιάτικη διατροφή παρά τον λιτό και απέριττο χαρακτήρα της θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας. 


Πατσαβουροτυρόπιτα


Αν σας περισσεύουν μερικά φύλλα κρούστας και δεν θέλετε να κάθεστε να τυλίγετε και να ξετυλίγετε πιτάκια και μπουρεκάκια, τότε ανοίγετε το ψυγείο, βρίσκετε λίγο τυρί, δυο αβγά και λίγο γάλα και στο λεπτό φτιάχνετε μια πίτα μούρλια. Θα την πούμε πατσαβουρόπιτα και θα φαγωθεί σε χρόνο dt.


ΠΗΓΗ:el.wikipedia.or/
sofissecrets1.blogspot.com












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου