Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι


Οι γιορτές μας φέρνουν συνεχώς γύρω από ένα τραπέζι!Όλη η αναμονή  για τις γιορτές καταλήγει στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αλλά, αυτό είναι και το πνεύμα των ημερών!
Το γιορτινό τραπέζι δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ακριβό. Εκείνο που απαιτείται είναι να δείξουμε μια ιδιαίτερη φροντίδα στην παρασκευή των φαγητών.Έτσι, και ένα ταπεινό κοτόπουλο με την κατάλληλη "διαχείρηση" μπορεί να γίνει ένα γκουρμέ πιάτο που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο μας.
 Δείτε συνταγές για γιορτινά φαγητά που θα κλέψουν την παράσταση!

Γιαπράκια με λάχανο, παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων στην Κοζάνη


Το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων στην Κοζάνη και στα γύρω χωριά είναι τα «Γιαπράκια». Οι «λαχανοσαρμάδες» ή «λαχανοντολμάδες» όπως αλλιώς ονομάζονται είναι το βασικό πιάτο σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι και η παράδοση θέλει το φαγητό αυτό να συμβολίζει τα «σπάργανα του νεογέννητου Χριστού». 

Χοιρινό ρολό γεμιστό με δάμασκηνα


Τα δαμάσκηνα είναι χυμώδεις καρποί με διαφορετικό σχήμα και μέγεθος αναλόγως την ποικιλία. Έχουν γλυκιά γεύση, χρώμα που ποικίλει, από πρασινοκίτρινο μέχρι ανοιχτό καφέ και μαύρο και εξαιρετικό άρωμα. 

Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και πουρέ κυδωνιού από την Πελοπόννησο



Τυπικά πελοποννησιακά υλικά (χοιρινό, πορτοκάλι, κυδώνια) παντρεύονται σε αυτή την εντυπωσιακή στην όψη και τη γεύση συνταγή.
Είναι μια πρόταση για τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνο.


Χοιρινό με κυδώνια παραδοσιακό Λήμνου


Παλιά συνταγή των Χριστουγέννων και γενικά όλου του χειμώνα. Τα κυδώνια τα διατηρούσαν μέσα σε ροκανίδια για τη στιγμή που θα έσφαζαν το γουρούνι(γουρτζέλ στην τοπική διάλεκτο).

Χοιρινό με σέλινο από τη Ροδαυγή Άρτας


Χοιρινό με σέλινο από τα χεράκια της κας. Ευαγγελίας, ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας της «Ροδαυγής» στην ομώνυμη Ροδαυγή Άρτας. 

Χοιρινό με χειμωνιάτικα φρούτα


Τα φρέσκα φρούτα της εποχής αβαντάρουν το χοιρινό με τις πιο μεστές γεύσεις τους και αλαφραίνουν με τα αρώματα τους και τις όξινες, γλυκόξινες και γλυκές γεύσεις τους την πυκνή του υφή. 
Στη συνταγή μας το χοιρινό μαρινάρεται πρώτα σε μέλι και κρασί και στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται παρέα με κάστανα, κυδώνια και μήλα. Το αποτέλεσμα; Θεσπέσιο!

Μοσχάρι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα. 


Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμα είναι όλα αυτά μαζί μόλις μαγειρευτούν!

Κοτόπουλο γεμιστό 

Ζουμερό, καλοψημένο, με αρώματα και γεύση τόσο γεμάτη, που θα ξετρελαθούν όλοι όσοι το δοκιμάσουν!

Κοτόπουλο γεμιστό στη λαδόκολλα

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια ακόμα φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! 
Αναφερόμαστε στο Κοτόπουλο γεμιστό στη λαδόκολλα!

Μπούτια από κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτες συνοδευόμενα από μια σαλάτα με κόκκινο λάχανο και παντζάρι


Οι γλυκοπατάτες δεν είναι μόνο μια οικονομική, νόστιμη και εύκολα διαθέσιμη τροφή, αλλά και με ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Είναι… ευέλικτες στο μαγείρεμα. Δοκιμάστε τες ψητές, πουρέ, στον ατμό ή στη σχάρα. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά φαγητά ή να τις ψήσετε στην σχάρα και να τις βάλετε σε σαλάτες.Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε,Μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκοπατάτες με σαλάτα παντζάρι και κόκκινο λάχανο! 

Γαλοπούλα ρολό


Αναμφισβήτητα αποτελεί τον πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων! Η γαλοπούλα, μας τιμά με την παρουσία της στα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων με τους πολλούς γευστικούς τρόπους μαγειρέματος.
Μία διαφορετική πρόταση για τη γαλοπούλα στο γιορτινό τραπέζι!









1 σχόλιο:

  1. As claimed by Stanford Medical, It is really the one and ONLY reason this country's women live 10 years longer and weigh on average 19 KG lighter than us.

    (And by the way, it has absoloutely NOTHING to do with genetics or some secret diet and really, EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK this link to reveal if this easy test can help you find out your real weight loss possibilities

    ΑπάντησηΔιαγραφή